MenuSluit menu
Terug1 minuut pauze
Weetje
9 leuke bezigheden terwijl je wacht op je Royco soep

Pauzeren met Royco werkt rustgevend maar het maakt ook gelukkig. Eerst en vooral omdat je heerlijk soepje snel en makkelijk klaar is. In de zestig seconden die je nodig hebt om water op te warmen, kan je bovendien veel plezier maken. Wij geven je alvast 9 leuke dingen om te doen terwijl je wacht op je Royco soep.  

 

1. Leer een nieuw woord in een andere taal

Delizioso, lækker, finom of pyszne? In welke taal je ook denkt of spreekt, deze woorden omschrijven ongetwijfeld jouw favoriete Royco smaak. Maar hoe zou je ‘waterkoker’ in het Spaans zeggen of ‘soep’ in het Chinees? Neem de tijd om telkens je een Royco soepje klaarmaakt één nieuw woord te leren. Zo kan je na 26 soepjes zelfs je eigen soepletteralfabet maken, van A tot Z. 

Post it

2. Schrijf een lief berichtje voor iemand op een post-it

Pauze werkt. Je gevoelens en ideeën delen ook! Schrijf terwijl je wacht op je Royco soep of snack een lief bericht, een leuk complimentje of een reminder voor iemand die het kan gebruiken. Voor je het weet, is je soepje klaar én heb je tegelijkertijd iemand blij gemaakt.

Papier

3. Vouw een vliegertje van je Royco zakje en gooi het zo ver mogelijk Wil je écht iets beleven tijdens je pauze? Organiseer dan een heuse Royco vliegerwedstrijd. Vouw een mooi vliegertje van een leeg zakje Royco soep en test je stuurmanskunsten in een competitie met huisgenoten of collega’s. Werp je vlieger tijdens het wachten op de waterkoker. Maak een denkbeeldige lijn of teken er eentje met krijt op de vloer van de keuken, het koffiekot of de gang. Ontdek wie het verste gooit en trakteer de winnaar op… een heerlijke Royco soep of snack natuurlijk!

4. Knip een zo lang mogelijke slinger van je Royco zakje

In plaats van je leeg Royco zakje meteen de vuilbak in te kieperen, kan je er nog lang – echt heel lang zelfs – plezier van beleven. Bijvoorbeeld door er een zo lang mogelijke slinger van te maken. Scheur het zakje met je vingers of gebruik de schaar vanop je bureau of uit de keukenlade om een mooie soepslinger te creëeren. Zo kan je meteen de keuken, het koffiekot of de gang decoreren met je zelfgemaakte versiering.   

 

5. Probeer binnen de minuut je lepel aan je neus te hangen

Wacht je gewoonlijk geduldig op de waterkoker met je lepel in de aanslag? Gebruik hem voor een leuke uitdaging tijdens het wachten: probeer de lepel aan je gezicht te hangen. We geven je alvast een tip: adem eens goed uit in je lepel.   

Concert

6. Hou een mini-concert met de voorwerpen in je keuken of koffiekot

Elke Royco liefhebber weet het: een lepel is een handig instrument! Al kan je het woord ‘instrument’ muzikaal interpreteren. Het is namelijk het ideale muziekinstrument om een mini-concert te geven tijdens het wachten. Gebruik de voorwerpen in je keuken of op je bureau om een rockende Royco hit of catchy soepsong te componeren.

7. Hou een staarwedstrijdje met je collega/huisgenoot

Een Royco soep of snack klaarmaken is zó eenvoudig dat je ondertussen makkelijk iets anders kan doen zonder om te kijken. Een staarwedstrijd bijvoorbeeld. Daag eindelijk die collega met de mooiste ogen van heel het kantoor uit en kijk zo lang mogelijk in elkaars ogen zonder te knipperen. De verliezer mag de tassen afwassen!  

 

8. Speel een woordspelletje

Je pauze dient om tot rust te komen. Breek je hoofd dus niet over je volgende opdracht maar los liever een leuke breinbreker op. Of speel een ander leuk woordspelletje zoals pim pam pet. Hoeveel soepingrediënten kan jij bedenken die beginnen met dezelfde letter als de naam van het Royco soepje dat je klaarmaakt? Het spel duurt tot de waterkoker klaar is. Klaar? Spelen maar!  

Rust

9. Kom tot rust met de Royco relaxoefening

R voor rust

Ga in een relaxerende houding zitten of staan. Adem rustig in en uit om helemaal tot rust te komen.

O voor ontspan

Ontspan elke spier, vezel en soepminnende zenuw in je lichaam. Nu is het moment dat je echt even alles mag laten hangen.

Y voor yes!

Denk alleen maar aan dingen waar je dankbaar voor bent en die je ‘yes’ doen roepen van blijdschap. Zoals je heerlijk warme Royco soepje dat nu bijna klaar is bijvoorbeeld.  

C voor check

Dubbelcheck of je volledig ontspannen bent. Van je wenkbrauwen tot je dikke teen, laat elke spanning in je lichaam los en bereid je voor op je heerlijke snack.  

O voor open

Open al je zintuigen. Van je ogen, je neus en je oren tot je mond. Je soep is klaar!

Effe pauzeren!

Geniet ongestoord van jouw Royco-pauze met deze screensaver.

Terug aan het werk
soup cupsoup cupsoup cupsoup cupsoup cupsoup cupsoup cup
soup cup
Hallo! Ik neem even pauze.
Kom nog eens terug binnen: