Duurzaamheid
Van oogst tot soep, in 4 stappen.
Is een tomaat volwassen? Tijd om ‘m te plukken en te wassen.
Voor jou zijn onze soepjes instant, maar vooraleer ze geplukt worden, oefenen we veel geduld uit. Pas wanneer een tomaat echt volwassen is, plukken ze ‘m. Dus vooraleer jij in no time een Royco soepje maakt, heeft de tomaat al een lang rijpingsproces achter de rug.
Daarna worden de groenten gedroogd.
Na de oogst worden groenten zorgvuldig gedroogd, zodat het vocht er grotendeels uitgaat. Dit gebeurt in een droogkamer waarin de groenten onderworpen worden aan droge lucht. Zo behouden ze de smaak, geur én kleur, zonder hierbij conserveermiddelen te moeten gebruiken.
Vervolgens worden ze fijngemalen tot poeder of zeer kleine stukjes.
Puur, intens, tomatenpoeder. Zoals jij het kent: fijngemalen groenten voor een erg fijn soepje dus.
Als je warm water toevoegt krijgen ze hun heerlijke smaak en aroma’s terug.
En dan het moment soep-rême, wanneer jij zin hebt in een pauze, en een heerlijke Royco soep. Het enige wat je moet doen om die heerlijke groente aroma’s op te wekken, is heet water toevoegen. En vergeet niet te blazen. Smakelijk!
Enne…wist je dit al?
Het uiterlijk van de groenten die we gebruiken, doet er niet toe. Ook de lelijke groenten zijn meer dan welkom in ons kopje soep. Geen enkele verse groente wordt dus gespaard. Het gaat namelijk niet om de verschijning, maar het is de smaak van de groente die er toe doet. Smakelijk!