MenuSluit menu
Duurzaamheid Royco

Duurzaamheid

Je pauzemoment met Royco, dat is ook een groentenmoment. Neem dat maar letterlijk: in dat Royco soepje zitten echte groenten, die ook in poedervorm een groot deel van hun voedingswaarde behouden. En die groenten omzetten naar heerlijke soepjes, gebeurt op een duurzame manier. Door lokaal te denken, door geen groenten te verspillen. Want ook duurzaam werkt.
lineCreated with Sketch.

Van oogst tot soep, in 4 stappen.

lineCreated with Sketch.

Is een tomaat volwassen? Tijd om ‘m te plukken en te wassen.

Voor jou zijn onze soepjes instant, maar vooraleer ze geplukt worden, oefenen we veel geduld uit. Pas wanneer een tomaat echt volwassen is, plukken ze ‘m. Dus vooraleer jij in no time een Royco soepje maakt, heeft de tomaat al een lang rijpingsproces achter de rug.

lineCreated with Sketch.

Daarna worden de groenten gedroogd.

Na de oogst worden groenten zorgvuldig gedroogd, zodat het vocht er grotendeels uitgaat. Dit gebeurt in een droogkamer waarin de groenten onderworpen worden aan droge lucht. Zo behouden ze de smaak, geur én kleur, zonder hierbij conserveermiddelen te moeten gebruiken.

lineCreated with Sketch.

Vervolgens worden ze fijngemalen tot poeder of zeer kleine stukjes.

Puur, intens, tomatenpoeder. Zoals jij het kent: fijngemalen groenten voor een erg fijn soepje dus.

Als je warm water toevoegt krijgen ze hun heerlijke smaak en aroma’s terug.

En dan het moment soep-rême, wanneer jij zin hebt in een pauze, en een heerlijke Royco soep. Het enige wat je moet doen om die heerlijke groente aroma’s op te wekken, is heet water toevoegen. En vergeet niet te blazen. Smakelijk!

Duurzame landbouw

Enne…wist je dit al?

In 100 gram gedroogde groenten zitten er soms meer voedingsstoffen dan in evenveel verse groenten. Hoe dat kan? Door het onttrekken van water ligt de concentratie van bepaalde voedingsstoffen soms een stuk hoger bij gedroogde groenten. Ofwel: in 100 gram gedroogde groenten kunnen er meer mineralen en proteïnen zitten dan in 100 g verse groenten. En wanneer jij dan alsnog water toevoegt, komen de intense smaken en aroma’s weer naar boven.

Het uiterlijk van de groenten die we gebruiken, doet er niet toe. Ook de lelijke groenten zijn meer dan welkom in ons kopje soep. Geen enkele verse groente wordt dus gespaard. Het gaat namelijk niet om de verschijning, maar het is de smaak van de groente die er toe doet. Smakelijk!